Postup přípravy
Kůži a mastné části odstraníme a maso po okrajích nařízneme.Pak vložíme do nádoby nadrobno nakrájenou cibuli společně s masem uloženými vedle sebe.Přidáme rajčata a rozdrobený masox,nádobu přikryjeme a dáme na 10 minut do trouby na fnkci konvence při plném výkonu.Pak přidáme na drobno nakrájenou petržel s česnekem,trošku citrónové kůry a scezený hrášek.Dochutíme pepřem a pak telecí kolínka převracíme z obou stran,aby se uvařila rovnoměrně. Opět přikryjeme a pokračujeme ve vaření 15 minut. na polovičním výkonu.Jestliže je třeba přidáme sůl,pak připojíme kousky másla a 5 minut necháme odstát. Podáváme s vařenou rýží.
Vložil: Marcela
Pro tento recept je vloženo 2 komentářů.
Potřebné suroviny
4 telecí kolínka(přibližně 800g)
1 konzerva hrášku (450g)
1 konzerva loupaných rajčat (450g)
50g petržeu
50g másla
1 středně velká cible
1 stroužek česneku
1 citrón
1 masox (nebo jiná polévková směs)
sůl
pepř
čas přípravy: 60 min.