Doktoronline.cz - vše o zdraví a pro zdraví.


www.doktoronline.cz

Recepty

Pasta Carbonare (rýže a těstoviny)

Postup přípravy

Na oleji zesklovatíme jemně nakrájenou cibuli, přidáme anglickou slaninu nakrájenou na nudličky a dobře orestujeme. Zalije smetanou,
přidáme česnek a pesto a strouhaný sýr Eidam. Tím nám omáčka zhousne.
Těstoviny uvaříme dle návodu, pak na ně nalije omáčku a a vše řádně promícháme, aby se omáčka nabalila na těstoviny. Těsně před podáváním do toho zamícháme ještě oba žloutky a na talířích posypeme parmezánem.
Ve Francii se pasta Carbonare podává tak, že do prostředka těstovin se umístí polovina skořápky se žloutkem a strávník si žloutek do pasty zamíchá sám.

Vložil: o.tomek

Pro tento recept je vloženo 1 komentářů.

Potřebné suroviny

350 g těstovin (nejlépe farfalle nebo fusilli)
150 g anglické slaniny
1 ks malé cibule
1/4 l smetany na vaření
1 čajová lžička bazalkového pesta
3 stroužky čeneku
2 žloutky
100 g nastouhaného eidamu
20 g strouhaného parmezánu
olej

čas přípravy: 20 min.

Hodnotilo 4932 návštěvníků | Celková známka : 2.9

Komentáře k receptu

Počet příspěvků: 1

Autor: | Vloženo: 7. března 2007 12:12
JJ je to hrubárna se toho mužu užrat

© Doktororonline.cz | Reklama